Отново силни гръмотевични бури и високи температури ще се редуват през новия

...
Отново силни гръмотевични бури и високи температури ще се редуват през новия
Коментари Харесай

Времето през юли: Ще се редуват жеги и дъжд с гръмотевици

Отново  мощни гръмотевични стихии и високи температури  ще се редуват през новия месец.

Това демонстрира прогнозата за месец юли на  . Средната месечна температура у нас ще бъде към и над климатичната норма, само че ще има и интервали с по-ниски температури от нормалното.

Поради извънредно високите за сезона подпочвени води, разследване от двата дъждовни месеца май и юни, отново  през юли ни чакат предпоставки от вероятни наводнения  и то най-вече над Предбалкана, предизвестяват синоптиците.

Времето през първото десетдневие на юли

Над страната ще доминира слънчево и горещо време, само че до обяд.  Следобедите се чакат превалявания и гръмотевици , само че на доста по-малко места, и то най-вече по планините. По-малка е вероятността от превалявания над източните региони. Температурите в страната ще са между  32-38°С .

Към края на първото десетдневие на юли и началото на второто (между 6-13 юли) още веднъж се покачва вероятността за превалявания на повече места в страната, които ще са и по-значителни по количество, с гръмотевични стихии и с условия за градушки. Температурите ще се  намалят и с 3-5 градуса  под климатичната норма.

Причина за неприятното време е, че  Балканите ще попадат под област на ниско атмосферно налягане , позиционирано над България, което се чака да дефинира времето над полуострова, само че действително вероятността сходни феномени да се осъществен е дребна.

Времето през второто десетдневие на юли

В първите дни от второто десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива, а  вероятността за превалявания, гръмотевични стихии, градушки  и неочаквани наводнения е нараснала. Градусите ще се намалят и ще са сред 25-29°C.

След интервала на дъждове и гръмотевици ни чака интервал на по-хубаво време и още веднъж високи температури. Няма да липсват и изолирани превалявания, само че те ще са най-вече по планините и над Западна България с наклонност явленията да отшумят.

Температурите ще се покачат и ще са към климатичната норма.

Времето през третото десетдневие на юли

В по-голяма част от страната  вероятността от превалявания е доста по-малка . Времето ще е слънчево и горещо.  Очакваме и температури от над 35°C . Обикновено към края на месеца се покачва вероятността и от неочаквани пожари. Според последните разбори по-голяма е вероятността от превалявания над Източна България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР